«Skuddår smeller ikke»

Året er 1944.

Arbeidet ved den store tømmerlensa på Glomma i Skiptvet går sin gang. Krigslykken ser ut til å være slutt for tyskerne. Motstandskampen er stort sett hemmelig. Fra England slippes det ned våpenlaster til ”gutta på skauen” til det endelige slaget der man planlegger å drive ut tyskerne. Våpenlastene varsles i koder på slutten av radiosendinger fra London. Milorg i Skiptvet ventet på meldingen ”Haren hopper i snøen”. ”Skuddår smeller ikke” var en av de mange kodemeldingene fra London.

Meldingen om våpenslipp i Skiptvet kom aldri. Derimot kom en uanmeldt våpenlast en novembernatt i 1944. Et feilslipp. På én natt skulle våpencontainere samles opp og gjemmes på et sikkert sted til våpnene skulle tas fram til det siste slaget. Hvor skulle de gjøre av våpnene?

Vår forestilling starter den natta tre tonn våpen raser ned fra himmelen. Frihetslengsel avveksles med angst, mistanker, innsatsvilje og sladder. Hvem kan man stole på? Handlingen utspilles i et fargerikt miljø av lensearbeidere, småbrukere, lærer, prest, hamstrekjerringer, tatere, soldater og unger – ca 25 skuespillere.

 

 

KLIKK HER FOR BILLETTER!

 

 

Veibeskrivelse fra Askim: Klikk her.

Veibeskrivelse fra Spydeberg: Klikk her.

Veibeskrivelse fra Skiptvet: Klikk her.